Tohle je vážně pochoutka
Zřejmě každý již někdy ochutnal pěkně vyuzenou voňavou klobásku. Nemluvě o lahodném uzeném mase, které je plné šťávy a na jazyku se doslova rozsýpá. V dnešní době není vůbec složité si pořídit udírnu a pustit se do práce. Pokud vás zajímá jak udit maso, poté stačí přečíst několik receptů nebo rad lidí, kteří uzení doslova milují. Mnoho různých návodů lze nalézt napříč internetem, ale rozhodně to není nic složitého, jen je třeba správně maso naložit, osušit a samozřejmě vložit do vytopené udírny.
Uzení vyžaduje trpělivost
Můžete si prakticky vyudit jakékoliv maso, ale nejčastější je špek, vepřové, kuřecí maso, ryby a sýry. Nejčastější dotazy jsou spíše jak dlouho udit maso, při kolika stupních atd. Samozřejmě, že každý má očekávání, protože ne vždy se může povést uzení podle představ. Ale při troše odvahy a možná i pokusech budete za chvíli přeborníci. A poté se možná pustíte do čabajek, klobásek, špekáčků nebo různých salámů. Má to obrovskou výhodu, že skutečně víte, co v tomto případě jíte, a ve většině případů se jedná o čisté nasolené maso s kořením i bez něj. Už se vám sbíhají sliny? Není divu, domácí uzené je zkrátka top.